Когато по света за нещо започне да се говори, в Габрово то вече се прави!!! Print E-mail
Габровците са известни и с това, че:

    режат опашките на котките си, за да се затваря по-бързо след тях вратата и да не изстива собата.
    слагат кранчета на яйцата, та да си източат толкова, колкото им трябва — зер цяло яйце е много за една чорба!
    когато по света за нещо започне да се говори, в Габрово то вече се прави.
    Гасят лампата ,когато сядат да си говорят
    Събуват потурите,за да не ги търкат, когато си говорят на тъмно
    Канят на гости, за да видите колко добре посрещат съседите

Ако не друго трябва да прозрете, че „Смехът е здраве”, той ни зарежда с оптимизъм и задължителен елемент от формулата за успеха.

И най-важното нещо, анекдоти се разказват за велики личности,  а ние Габровци се надяваме, че сме достойни последователи на пестеливите и предприемчиви габровци- пестили от тока, но били щедри  и дарили злато за Градското читалище. Тези размисли извадихме от книжката”Габровски шеги”

С тези няколко анекдота започва нашето посещение в Дома на хумора и сатирата! На 1 април  ние всяка година отиваме и поздравяваме нашите приятели от Дома на хумора и сатирата.

Тази година разходката ни се удължи- отидохме да  видим как са се устроили Силвия и Михаил от Хлебна фурна . Видяхме ,че Михаил заедно с помощниците си е замесил много видове тесто и то беше вече втасало в големите кутии.След обяд ще го поставят в тавички и изпекат във фурната.Още няма изградена пещ, но въпреки това хляба с квас ,с който ни почерпиха ,беше много вкусен.

Когато отидохме пред вратите на Смешната къща спряха 5-6 автобуса и представете си колко много гости влязоха да разгледат Дома на смеха. Ние едва успяхме да се вмъкнем и да поздравим Директора на ДХС – Татяна Цанкова и да и подарим от нашите моливници, а  после разгледахме изложбата с комиксите.

Комикс (на гръцки: κωμικός,kōmikos, на латински: cōmicus в превод отнасящо се до комедията[1] е форма на изобразително изкуство, в която думи и рисунки се съчетават, за да предадат история или информация. Комиксите могат да съдържат малко думи или пък изобщо да нямат такива и да се състоят от една или повече рисунки, които да илюстрират текста, за по-голямо въздействие.

Разходката ни включи снимки на „Пролет в града” и по крайбрежната алея.

Изложбата ще подредим в Хлебна фурна!!!

Боянка Богданова

  copy_of_img_0055.jpgcopy_of_img_0042.jpg


 

copy_of_img_0048.jpgcopy_of_img_0025.jpg
copy_of_img_0028.jpgcopy_of_img_0084.jpg
 
< Prev   Next >