ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Print E-mail
2014-02-27_11.24.14.jpg

В очакване на празника Баба Марта всеки от нас се включи в подготовката и изработката на мартеници. И тази година плетохме гривни, направихме Пижо и Пенда, изработихме различни мартенички , като използвахме естествени материали, мъниста.

p1010196_-_.jpg

Всяка година за празника нашият Дневен център посреща гости от различни институции, които с радост ни даряват с мартеници. Дните преди Първи март наши гости бяха доброволци от Регионална Библиотека „Априлов - Палаузов”. След като ни разказаха легендата за мартеницата и ни подариха мартенички, заедно се впуснахме в игри и забави. Ние им разказахме как прекарваме времето си в центъра. Те също споделиха как са станали доброволци и с какво се занимават. Разбира се на тръгване ги изпратихме с мартеници, които ние направихме с усмивки и добро настроение.

p1010202_-_.jpg

p1010218_-_.jpg 

Гости ни бяха и учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Те ни поздравиха с прекрасни изпълнения на песни и чудесни картички и мартеници. Много ни впечатли  специалното дърво окичено с множество мартенички, което ни подариха. Ние от своя страна също ги зарадвахме с песен за Баба Марта, мартеници от нашата работилница и музикалните инструменти, които имаме в Дневния център. Заедно свирихме, пяхме и се смяхме.

p1010243_-_.jpg

Искра Дойчинова

 
< Prev   Next >