Рисуваме и месим Print E-mail

Да замесиш любимо място,улица,хора от тесто..... е това само ние го можем с помощта на нашата приятелка Силвия от Хлебна къща. Много е приятно да си направим сами лист  от пресято брашно и после на него да рисуваме и да разкажем за нещата около нас - каква е нашата улица, кои са най-близките ни хора, какво си мечтаем да направим.

Замесваме тестото сами  много внимателно и с любов,  правим различни фигури от   рисунките ни , но вече от тесто. Забавно и приятно е да  минава брашното мужду пръстите, да си пипнем носа и там да остава бяла точка, като на смешника в цирка. Но още по- приятно е във въздуха да се носи аромата на прясно изпечен хляб и всички да те похвалят”Колко хубава питка сте изпекли!”.

Това ни кара да забравим, колко много неща трябва да се свършат преди и след замесването- подреждане, почистване  и  поставяне по места на прибори, които сме използвали.

Но с помощта на Силвия времето лети..... и докато си поиграхме- маята се събуди, докато порисувахме- тестото се замеси, докато послушахме музика и попяхме- питката  набухна и се изпече.

Разбрахме, че нашия приятел Михаил не идва , защото работи вече в новата фурна и приготвя различни хлябове. Ще отидем да го видим и да опитаме от хляба, който приготвят там, заедно с другите доброволци на Хлебната къща.

 
< Prev   Next >