Хляб и музика Print E-mail

Какво е кухненска музика?

Какво свързва хляба и музиката?

Ето на тези въпроси си отговорихме днес при съвместното месене със Силвия от Хлебна къща. Нашето месене нарекохме "Хляб и Музика", защото преди няколко дни беше деня на Музиката

Тогава ние  слушахме части от оперетата "Графиня Марица", защото същата беше изпълнена в Габрово от ВеликоТърновския Музикален театър предната вечер. Стефан и Боби, бяха гледали предсавлението и ни разказаха за него. Сега обаче Силвия ни изненада, защото ние създадохме от хляб ноти,петолиния,ключа сол. А хляба създаден с любов се получава много добре. 

Докато Иринка наглеждаше как нашите ноти се смесват в тавата и се получава една мелодия ние получихме изненадващо необичайни инструменти- тави, капаци на тенджери, лъжици, буркани с ориз и царевица. Силвия като наш диригент ни раздели на 3 групи, всяка разучи своя ритъм. Когато засвирихме заедно в началото се получи малка какафония, но после разбрахме задачите си. Веско и Иво Милев така се вживяха, че ускоряваха ритъма и засилваха силата на ударите. Е като за пълва репетиция беше чудесно. Ще продължим във вторник, когато ще месим и свирим пак!

 Кухненска музика и хляб

 Кухненска музика и хляб

 
< Prev   Next >