Изложба "Насъщният" Print E-mail
Писмото, което получихме от нашите приятели Хлебна къща "Св.Христофор" Габрово ни развълнува и ни отведе на едно позабравено за габровци място

"Очакваме Ви в парка до бившия Текстилен техникум, точно срещу Млекокоп- бяха написали Силвия и Михаил.В приятните следобедни часове, ще разгледате фотографска изложба от събитията реализирани в страната по програма Мрежа хлебни къщи България! Пилотен проект за България на Международен съвет на самодейните средища, партньор по който и габровската Хлебна къща към читалището.

Мястото не е случайно! Това ще е бъдещото, първото по рода си в България социално предприятие - фурна за хляб. Ще имате възможността да се запознаете с дейността и мисията на организацията и концепцията за социалното предприемачество. Ще се запознаете с дейността по националния проект, ще разгледате вдъхновяващи снимки от нашите общностни месения в цяла България, ще вкусите и споделите залък вкусен квасен хляб и ще може да се включите като хлебоволци или просто да сме заедно около пещта и хляба".

Не може да се отказва на такава покана, замесена с хляб, игри и приятелство.

Първи посетихме новата зала,разгледахме изложбата от снимки, представихме си как в тази бяла зала ще замирише на прясно изпечен хляб и как някои от нас ще бъдат хлебоволци. Поиграхме отвън и предизвикахме интереса на децата от квартала, докато хляба си обиколи нивата. Обсъдихме бъдещи срещи в най-скоро време. До скоро, приятели!

img_8403.jpgimg_8440_-_copy.jpg

img_8483_-_copy.jpg

 
< Prev   Next >