Бяла лястовица ни окрили и ни даде нова надежда за тайни желания, нови пътувания и много късмет в Ак Print E-mail

Тази година Сдружение Бъдеще и закрила за лица с интелектуални затруднения и Дневен център за възрастни хора с увреждания имат  спечелен проект за „Спортна анимация в туризма” към нашите дългогодишни партньори от Тун (Швейцария). Координатор на проекта е Милка Проданова - отдел Социални дейности, Община Габрово.

Идеята на проекта е – спорт, игри, забави и добро настроение с цел подобряване здравния статус на потребителите в ДЦВХУ – Габрово, чрез упражняване на летен воден туризъм.

Проектът включва 3 еднодневни екскурзии през лятото до Аквапарк в село Овощник, подчинени на три направления:

·         Културна анимация - разглеждане на паметниците – вр.Шипка,село Шипка, връх Бузлуджа.

·         Художествено - творческа анимация – фотография - „Това виждам аз”, кроене и шиене на шалове„Парео” за момичетата.

·         Спортна анимация – водни процедури в минерален басейн и игри във водата.

За по - интересно и да сме по - подготвени ние си организирахме наше туристическа агенция, която да се погрижи за списъците и какви неща са необходими да носим при пътуване и спешна нужда. Групата включи - Снежана, Христинка и Владлен. А Иво Милев, Галя и с помощта на Иринка скроиха шаловете.

На 9 август екипирани и готови потеглихме за Овощник. Пътят не ни се увидя, защото знаехме какво ни очаква – горещи приключения и игри във водата. Къпане, плуване с пояс, гмуркане и подскачане на вълните, водна топка в басейна, много приятна струя - джакузи от устата на делфина направи така, че не видяхме кога е дошло време за обяд. Похапнахме в заведението на комплекса и приятно ни изненада Сладоледа за десерт, почерпка от барманката. Благодарихме и сърдечно, и подарихме от нашите картини, снимахме се с мустаци от шоколад.

img_7685.jpg

Следобедните ни игри прекъснаха за около 20 минути, за да проследим полета на ято лястовици, подготвящи се за юг и по-точно една Бяла лястовица, която като че ли за нас точно беше решила да кръжи и да се покаже. Много пожелания за късмет и тайни желания си казахме наум, за да се сбъдне народното поверие - за „Бялата лястовица”, която носи късмет.

img_7714.jpg

 

Окрилени и доволни, малко уморени казахме „Чао” до следващия петък.

 
< Prev   Next >