Приключи първият Workshop в Дневния център за възрастни хора с уреждания! Print E-mail

На 17 юли Дневният център за възрастни хора с увреждания проведе първия, но не последен Workshop, работилници за майсторене .

С това се отбелязаха 6 години от откриването на Дневния център за възрастни хора с умствени увреждания, намиращ се на ул. Никола Балканеца 24, кв. Бичкиня. Събирайки много гости, много хора, които ги сърбят ръцете за майсторене потребителите и колектива  показаха, че Дневния център не е място само за престой и запознаване с различни битови дейности, а място където може да се твори и да се докосват струните на артистичното в душата на всеки. Потребителите бяха подготвили пет работилнички – за рисуване с пръсти,  за декупаж, за направа на накити от глинени форми, за рисуване върху камъчета и с камъчета. За петата работилничка на помощ им се притекоха приятели от Хлебна къща ”Св.Христофор” Габрово и автентичната майсторка на Гайтани- Димитринка Илиева.

Всички, които се отзоваха на поканата  не съжалиха за времето, което отделиха . Те   активно работиха  и получиха не само удоволствие, че сами са направили картина, накит, фигури от солено тесто за „Театър на трохите” , а и удостоверение, че са били активни участници  в Workshop.

Приятна изненада поднесоха майки от квартала, които заедно със своите малки дечица взеха участие в Празника.

От  „ВИП” Севлиево пристигна голяма  група от лица с интелектуални затруднения и родители  да   поработят в работилничките и да споделят празника. „ВИП” Севлиево е партньор на СБЗ за ЛИЗ – Габрово през тази година по проект „Имам право да решавам сам за себе си”, спонсориран от БАЛИЗ – София. Подкрепените лица споделиха свои желания и право на избор за важните неща в живота.

Групата беше много ентусиазирана  и мотивирана за още по-приятна работа от един от гостите от Севлиево, който изпълни една след  друга много народни песни акапелно. От време на време участниците от  работилничките скачаха и заформяха хоро или пригласяха работейки декупаж, рисувайки камъчета.

Така този ден на празник в Дневния център се пренесе в сърцата на повече хора, създаде нови и надяваме се още по-здрави  приятелства!

copy_of_img_7302.jpg

copy_of_copy_of_img_7204.jpg copy_of_img_7255.jpg

copy_of_img_7319.jpg
 
< Prev   Next >