Новогодишен поздрав! Print E-mail

img_4331_-_.jpgНовогодишен поздрав

Уважаеми граждани, приятели, съмишленици и дарители на Дневния център за възрастни хора с увреждания в гр. Габрово
В навечерието на коледните и новогодишни празници по традиция правим равносметка на постигнатото и започваме да градим нови планове за бъдещето.
Радвам се, че мога да ви поздравя с един безспорен факт – 2016г. се нарежда сред най – успешните години от създаването на социалната услуга : Дневен център за възрастни хора с увреждания в гр. Габрово управлявана от Сдружение „Бъдеще и закрила за лица с интелектуални затруднения”
Бяха реализирани мечтите на потребителите и техните родители за разрешаване на въпроса с транспорт от „врата до врата „ и разширяване на помещенията за Дневния център. Радостта от ползването на автобуса е ежедневна , а ползите от разширението са в очакване на нови потребители на услугата.
Зад тези общи успехи стоят усилията , добрата организация и гражданска позиция на всеки от вас – да помогнат на хората с умствена изостаналост в нужда.
Нещо повече – всички вие, които купувахте нашите „късметлийски камъчета” , картини , картички и др. изделия изработени в ателиетата ни , всички вие дарихте и помогнахте да се направи ремонт на двата етажа на сградата на Дневния център и да се оборудват залите по трудотерапия и рехабилитация за предоставяне на качествена социална услуга.
Нека кажем, че хората работещи за каузите на Сдружение „ Бъдеще и закрила за лица с интелектуални затруднения „ дават най - доброто от себе си на което са способни, за разрешаване на проблемите ,които съпътстват хората с увреждания. И то само как го дават – от сърце.

ДЦВХУ съществува вече десет години .Екипа с който работя се стреми да бъде в крак с най – добрите практики у нас и в чужбина ,а резултата е увеличаване на броя на желаещите да посещават услугата.
Ние Екипа на работещите, родителите на потребителите, приятелите, съмишлениците от България и чужбина разбираме нашата отговорност към настоящето и бъдещето.Ето защо заедно ще продължим да изпълняваме гражданския си дълг и ще помагаме за разрешаването на проблемите на хората с интелектуален дефицит.
Нека в навечерието на коледа да благодарим на Община Габрово за разбирането на нуждите и разрешаване на проблемите, на всички граждани и дарители ,които ни подкрепиха в трудни моменти.
Благодарим на постоянни дарители , а това са: габровския клуб „ Приятели на Белгия” в лицето на Марияна Башева и водените от нея белгийски приятели като Вили Ван Импе почетен консул на България в източна Фландрия и почетен гражданин на Габрово.
Сдружение за подпомагане Габрово – Тун с координатор Анелия Цанкова.
От Германия г – жа Мария Витех чрез Дирекция социално подпомагане в лицето на г- жа Братованова дари холна кожена гарнитура и полезни домакински вещи за ателие готватство.
Евгения Стефанова от фирма „ Ема – Н” ООД и като частно лице за всеки празник дарява пари , подаръци и лакомства. Потребителите я разпознават и я даряват с много обич и пожелания за здраве.
БЧК Габрово
Калоян Кашавелов управител на „ Импулс” АД
Най милото дарение е от Ани , Ваня и Емил Христови. Те даряват пианото на талантливата Ани която ще има изнесени концерти в Дневния център.
Фирма „ Дикси” ООД ни предостави безплатно боя за измазване на фасадата на двата етажа на ДЦ.
Гражданката Цанка Метева донесе две огромни кофи с градински домати за салати .
„ Валтер „ ЕООД в лицето на Милка Илиева предостави безплатно ламинат ,с който се поднови подовата настилка на двата етажа на ДЦ
С – Уоркгруп ЕООД - строителна компания с управител Нено Симеонов изкърпи и боядиса фасадата на сградата на ДЦ безплатно.Управителя всяка година дарява парични помощи за Коледните празници
Поликомп ЕООД с управител Иван Божинов е винаги насреща когато ДЦ е в големи затруднения.
Служители от Евромаркет Груп АД гр. София дариха пари за ремонта на ДЦ и станаха наши приятели
Валентин Вълев брат на потребител на услугата дари гардероб и косачка за трева.
Росица Илиева Оптика „ Роса” системен дарител и приятел
Мая Занкова и доброволеца Данаил Русев, възпитаник на Априловска гимназия, са чести гости на ДЦ. Носят лакомства , подаръци и споделят емоциите на потребителите
Лайанс клуб
Издателска къща „ Труд” – чрез БАЛИЗ гр. София.

Д-р Цанка Сиромахова с безплатен очен преглед
Мина елит
„Лооман ЕООД
Олга Тошева _ акордеон
Стемо ООД – настолни компютри
„атлетик спорт” ЕООДс управител Веселин Ботев
Постоянни дарители са и от Екипа на работещите в Дневния център които се присъединяват към анонимните дарители.
Уважаеми граждани и дарители, да си пожелаем една щедра и спорна за всички година, изпълнена с нови перспективи, с ползотворни дела и високи постижения! Нека душите ни се изпълнят с доброта, а домовете ни със здраве и благополучие!
Весела Коледа и Честита Нова Година!
Росица Димитрова
Управител на услугата: Дневен център за възрастни хора с увреждания и
Председател на Сдружение „ Бъдеще и закрила за лица с интелектуални затруднения”Габрово

 
< Prev   Next >