3 декември -Международен ден на хората с увреждания Print E-mail
11491.jpg 

 

 

През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания и неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания; достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към тях.

Посланията на този ден са различни, защото и политиките по отношение на хората с увреждания имат много лица. Предизвикателството на днешния ден обаче е, че той задължава всички, които говорят и обсъждат проблемите на хората с увреждания, да слагат ударението върху човека и неговата индивидуалност и лично достойнство, а не върху увреждането му.
Ние, колектива на Дневния център  -  специалисти и потребители, бяхме част от проекта " Подкрепено вземане на решение", които имаше за задача да накара обществеността да се замисли за потребностите на хората с увреждания . Наистина нашият глас за промени   беше чут и сега на страницата на Министерството на Правосъдието  са предложени измененията на член 12 ,касаещ Запрещението. Който желае да се запознае и да внася  предложения  да се запознае с публикацията.
А утре, на 3 декември, Ви каним при нас в Дневния център. Елате да видите как протича деня ни и как работим, как се веселим, как работи"Работилничката на Дядо Коледа" .
Чакаме.Вратите ни са широко отворени за приятелства. 
 
 
< Prev   Next >