Екскурзия до град Плевен Print E-mail

Тази година отново имахме възможност да напишем проект към Сдружение за подпомагане Тун-Габрово, който те одобриха. И така с тяхна помощ и съдействието на Община Габрово, Отдел „Образование и социални дейности”- на 12.11.2014 година си организирахме екскурзия до историческия град Плевен. Есента ни предложи прекрасни картини по време на пътуването. Наблюдавахме промените в природата и чудните багри на дърветата.

Първа спирка  бе Панорама „Плевенската епопея – 1877г”. всички бяхме впечатлени от пресъздаването на битката край Плевен. Всичко беше като истинско, все едно бяхме в центъра на бойното поле.

img_8099.jpg

Времето беше с нас и успяхме да обядваме на открито, сред природата в парк „Кайлъка”. Последва есенна разходка в парка, стигайки до зоопарка на град Плевен. Всички много се радвахме на многообразието от животни – мечки, лосове, маймуни, папагали, морски свинчета и други.

img_8236.jpg

Разходката приключи с топъл чай в ресторант направен в пещера.

img_8246.jpg

Запечатахме спомените с много снимки. Прибрахме се уморени, но удовлетворени от хубавия ден и с планове за следваща дестинация.

p1010321.jpg

 
< Prev   Next >